luni, 3 mai 2010

POLUAREA

Poluarea reprezinta contaminarea mediului inconjurator cu materiale care interfereaza cu sanatatea umana, calitatea vietii sau functia naturala a ecosistemelor (organismele vii si mediul in care traiesc). Chiar daca uneori poluarea mediului inconjurator este un rezultat al cauzelor naturale cum ar fi eruptiile vulcanice, cea mai mare parte a substantelor poluante provine din activitatile umane.Datorita activitatilor umane, in ultimul timp au aparut unele modificari ale compozitiei aerului, in special in apropierea intreprinderilor industriale si in orase; modificari care, de cele mai multe ori influenteaza negativ calitatea aerului.

Zi de zi ajung in aer cantitati enorme de gaze de esapament. Metodele de agricultura intensa care s-au extins in intreaga lume au contribuit la cresterea cantitatii gazelor poluante, precum si la producerea unor substante, cum ar fi ierbicidele, insecticidele.

Unele componente ale gazelor de esapament, in cazul in care sunt inhalate, provoaca tulburari pulmonare: bronsite, astm pulmonar, si altele.

Cel mai grav este afectarea stratului de ozon, lasand cale libera radiatiilor solare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu